Якщо Ви давно хотіли купити собі хороші недорогі кухонні ножі, які довго тримають заточування і не бояться води, то у Вас є привід звернути увагу на новий бренд Due Cigni (Дуе Чині), що у перекладі два лебеді. Історія компанії почалася ще далекого 1896 року в ножовій столиці Італії місті Маніаго. Компанія робила та робить якісну продукцію, яку цінували та цінують до цього дня кухарі всієї Італії, Ватикану та загалом усієї Європи. Знаменитий ресторатор Джеймі Олівер користується ножами цієї компанії.
Компанія завжди робить удар на якісні матеріали та якісне виготовлення ножа. У всіх ножах використовується лише якісна сталь: X50CrMoV15, X50CrMoV15N, 420C.
Першу розглянемо сталь X50CrMoV15.
Ножі виготовлені з високовуглецевої, нержавіючої екстра міцної хромової сталі з додаванням молібдену та ванадію X50CrMoV15. Підвищений вміст вуглецю в її складі надає лезу оптимальної твердості (58 Hrc за шкалою Роквелла). Ножі з такої сталі довше тримають заточування, не змінюють свого кольору, менше схильні до окислення, ідеально підходять для інтенсивного використання і зберігають відмінний зовнішній вигляд лез протягом усього терміну служби. Експерти визнають, що сталь марки X50CrMoV15 – оптимальний для ножа баланс між міцністю та твердістю. Цю сталь використовує і компанія Victorinox у всіх своїх ножах без винятку і компанія Leatherman (клинки на мультитулах дорогого сегмента).
Друга сталь, що використовується компанією Due Cigni, це X50CrMoV15N. Вона не особливо відрізняється від X50CrMoV15, доданий тільки азот в сплав металу. Азот застосовують у сталях, як замінник вуглецю та нікелю. Азот підвищує стійкість до корозії і зносостійкість сталі для ножа, такі ножі довше тримають край гостріше і менш схильні до корозії.
Третя і бюджетна сталь 420C, але як відомо ножеманнам, адже 420 сталь може бути як високої якості так і низької, все залежить від термообробки і загартування такої сталі, а у компанії Due Cigni з цим все в порядку. Цю сталь використовують такі імениті компанії, як: Buck, SOG, Leatherman та FOX, що дає зрозуміти про те, що це гарний матеріал за відносно недорогий бюджет.
Даний приклад – ще одне явне підтвердження важливої істини: обробка та якісне загартування – ось що впливає на кінцеві характеристики виробу, а не просто хімічний склад (марка) сталі.
420C - має більше у своєму складі вуглецю ніж звичайна 420, Вуглець - найбільш важливий елемент у сталі, він підвищує її міцність, надає металу гарну твердість, а чим його більше тим клинок тримає довше заточування.
Цікавий факт: що ножі, виготовлені з 420-ї, стали далеко не завжди маркуються відповідним чином. У випадку, якщо на ножі немає жодних написів, або написано "Stainless Steel", "Stainless", "Rostfrei", "Super-steel", "Inox" - фактично перекладається як "нержавіюча сталь", швидше за все, для виготовлення ножа використовувалася саме 420-та сталь.
Ми завжди пропонуємо покупцям найкраще, то за що нам не буде соромно продавши. За що людина прийде до нас знову і порадить нас друзям, родичам чи просто знайомим.
Ми самі активні користувачі своїх товарів, що продаються і у нас є у кожного дома такі ножі, сокири, ножиці.
Ось наша добірка ножів на кухні, хочете таку ж чи схожу, ми Вам допоможемо підібрати те, що потрібно саме Вам (ніж для хліба, ніж філе, обвалочний, ніж для фруктів та овочів, для оброблення риби, ніж для олії та паштетів і т.д.)